miercuri, 10 iulie 2019

Conferinta diseminare

Astăzi, 10.07.2019, a avut loc la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești, Conferința de diseminare a proiectului ERASMUS+ ”Școala noastră - o școală în mișcare”, eveniment organizat de Liceul Tehnologic Onești.,
Proiectul s-a realizat în două fluxuri. Fluxul 1 a vizat cursul: “Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention” furnizat de Europass Teacher Academy , desfășurat la Florenţa, Italia, în perioada 8 - 13 octombrie 2018, , iar cel de-al doilea flux, “Innovative skills in ICT through collaborative and project-based teaching and learning” furnizat de Cervantes training, Spania, în Alcalá de Henares- Madrid, în perioada 2 - 8 martie 2019.
La Conferința deschisă de domnul director adjunct Gănguț Ion au participat: cei 16 profesori beneficiari direcți ai proiectului, ceilalți profesori ai școlii, iar ca invitați, cadre didactice de la alte școli din Onești dar și din Bacău, elevi, părinți precum și membri ai comunității locale și presei locale.
Scopul acestei întruniri interactive a fost de a prezenta activitățile desfășurate cu elevii, părinții și profesorii școlii după întoarcerea din cele două mobilități, prezentarea celor două ghiduri cu exemple de bune practici care reprezintă, considerăm noi, modele utile pentru profesorii din Onești dar și din țară, ele fiind publicate și pe internet.
Ca un schimb de experiență foarte interesant a fost și prezentarea proiectului ERASMUS+ ”Școala mea - școală pentru toți”, derulat de către profesorii școlii gimnaziale ”Luizi Călugăra”, din Bacău.
Activitatea a inclus și un chestionar de feed-back realizat de către profesoara Pîntea Marina folosind aplicația Kahoot, pe care l-am completat, on line, toți cei din sală prin conectare la internet de pe telefoanele personale, moment apreciat de către invitații de toate vârstele!
Temele abordate în cele două fluxuri sunt în concordanță cu necesitățile/ nevoile actuale și viitoare privind educarea și formarea elevilor, crearea unui climat prielnic în școală, iar activitățile desfășurate/ realizate în acest an școlar constituie ”pași” în crearea unor relații colaborative între elevi, între profesori și elevi, diminuarea conflictelor, creșterea interesului elevilor pentru educație, pentru dezvoltarea personală.
Profesorii participanți la cele două fluxuri se consideră mult mai bine informați în problematicile studiate, mai bogați sufletește și spiritual, având în vedere schimburile de experiență cu profesorii din alte țări europene, dar și faptul că orașele în care s-au desfășurat cursurile sunt adevărate centre/ leagăne de cultură și spiritualitate din patrimoniul mondial.
Succesul obținut ne ”provoacă” să ne gândim la alte teme care să ne sprijine pe noi, profesorii, dar și pe părinți, pentru ca elevii să facă față cât mai bine cerințelor școlare dar și ulterior provocărilor vieții în condițiile unor realități socio-economice în permanentă schimbare.
Mulțumim celor care ne-au fost astăzi alături, la acest eveniment!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu